Fiat vil være en forbipasserende kjepphest i historien om penger – Deutsche Bank-strateg

Fiat-penger vil være en forbipasserende kjepphest i den langsiktige pengehistorien, mens gull, som en hekk mot statlige penger, blir bedre enn aksjer på lang sikt, ifølge Bitcoin Circuit, forskningsstrateg for den tyske bankgiganten Deutsche Bank .

Jim Reid, forskningsstrateg for den tyske bankgiganten Deutsche Bank

I et notat til klienter onsdag, innrømmet han at selv om han er ‘en gullfeil’ på grunn av den dystre fremtiden til fiat-penger, har jeg alltid funnet mange varer som er vanskelige å anbefale på kjøps- og holdeprogram i det langsiktige arbeidet. ettersom de fleste underpresterer inflasjonen på lang sikt. ”

“Faktisk, mellom 1860 og 1971 (da vi flyttet fra et gullbasert system til fiat-penger ), falt den virkelige prisen på gull med 75% og over 80% for olje og sølv. Siden har olje og sølv bare doblet seg virkelig vilkår og er fremdeles mindre enn halvparten av 1860-verdiene, men Gull er opp 7 ganger, doblet det reelle nivået fra 1860. For sammenheng er imidlertid S&P 500 opp 22 ganger i reelle totale avkastningsbetingelser (inkludert utbytte) siden 1971 og 40 000 ganger siden 1860, ”skrev Reid.

Han konkluderte med at selv om gull definitivt er en fiat-pengesikring, har aksjer på samlet avkastning hatt en tendens til å gjøre det mye bedre på lang sikt.

Reid kommenterte ikke rollen til Bitcoin (BTC) i den langsiktige pengehistorien da de ble kontaktet av Cryptonews.com

I desember i fjor sa Deutsche Bank Research imidlertid at kreftene som holder fiat-pengesystemet sammen ser skjøre ut, og i løpet av det neste tiåret kunne noen av disse styrkene begynne å løsne og etterspørre alternative valutaer, fra gull til krypto, kunne ta av.

I følge forskerne er det mulig at inflasjonen vil bli mer og mer innebygd i systemet vårt, og tvil vil øke om bærekraften til fiat-penger.