BITCOIN BEREIKT “NU OF NOOIT” MOMENT: FONDSMANAGER OP INSTITUTIONELE ADOPTIE

2020 is tot nu toe het jaar van Bitcoin gebleken. Het bedrijf heeft de aandelen, het goud en bijna elk ander bedrijfsmiddel in de huidige ROI verslagen. Met alle ogen op de allereerste cryptokalender, beweert één Britse fondsbeheerder met miljarden ponden aan activa onder beheer dat Bitcoin zijn “nu of nooit moment” heeft bereikt.

HEDGEFONDSMANAGERS BEREIDEN ZICH VOOR OP HET DUMPEN VAN GOUD VOOR BITCOIN…

Cypherpunks, techneuten en donkere webgebruikers behoorden tot de vroegste die zich interesseerden voor Bitcoin en cryptocurrencies. Toen het grote publiek de wind in de zeilen kreeg van het verstorende potentieel van de financiële technologie – en de rijkdom die het zou kunnen genereren – stapelden kleine beleggers zich op het hoogtepunt van de zeepbel op in het activum.

De volgende uptrend in de cryptocrisis zal naar verwachting worden gedreven door institutioneel geld dat binnenkomt. Hoewel dat verhaal nu al jaren bestaat en veel verder teruggaat dan de lancering van Bakkt in september vorig jaar, heeft het geen stand gehouden.

Pas recentelijk is de institutionele belangstelling gewekt, nadat hedgefondsmanager Paul Tudor Jones de cryptokringen vergeleek met de rol die goud in de jaren ’70 speelde.

Destijds werd het actief verhandeld tegen slechts $35 per ons. Vandaag de dag is het meer dan $2.000 per ons waard dankzij decennia van wanbeheer van het monetaire beleid en de inflatie. Net als goud zou de digitale schaarste van Bitcoin ervoor zorgen dat het zich op dezelfde manier gedraagt in een economische omgeving waar de inflatie hoogtij viert.

Nu de Federal Reserve elk kwartaal meer geld drukt, kijken instellingen eindelijk naar Bitcoin om deze reden. En het heeft de cryptocurrency, volgens de hedgefondsmanager, naar het “nu of nooit moment” van de activa bij de instellingen gebracht.

HOE DE ALLEREERSTE CRYPTOCURRENCY ZIJN GELOOFWAARDIGHEIDSBULT OVERWINT…

In een interview met Telegraph Money, een Brits hedgefonds met “tientallen miljarden aan beheerd vermogen” zegt dat de markt “het nu of nooit moment voor bitcoin nadert voordat institutionele beleggers het vermogen aannemen”.

De beheerder van het hedgefonds overweegt om Bitcoin aan zijn fonds toe te voegen, waarbij in plaats daarvan mogelijk 30% van de goudposities van het fonds aan Bitcoin worden toegewezen. De fondsbeheerders verwachtten ten minste een vervijfvoudiging tegen 2023 als Bitcoin haar “geloofwaardigheidsbochel” kan overwinnen.

De cryptocurrencymarkt die naast de edelmetalen stijgt, is een goed voorteken voor de ontluikende financiële activaklasse. Het bewijst aan de wereld dat het verhaal van de veilige haven benen heeft, en de digitale schaarste van het activum toont zijn waarde in het huidige economische klimaat.

Een ander potentieel om meer van de marktkapitalisatie van goud te laten smelten tot crypto ligt in de groeiende veiligheidsdreiging over de hele wereld. In Hong Kong verplaatsen de rijken hun goud naar het buitenland. In de Verenigde Staten en de rest van de wereld hebben onrust en protesten geleid tot geweld en plunderingen.

Het digitaal opslaan van activa, in plaats van fysiek, kan de zoveelste belangrijke reden blijken te zijn voor het goudkapitaal om naar Bitcoin te stromen, waardoor de perfecte institutionele rally van de activa verder wordt gedreven – een rally die nu begint, of nooit, al naar gelang het type belegger achter het stuur.